Wine Mechanics – Göteborgs första urbana Vingård

Mitt i Gamlestaden, Göteborgs snabbt föränderliga stadsdel, ligger Wine Mechanics, stadens första urbana vingård. Idén föddes 2016 när Kenneth Gustafsson, en tidigare professionell fotbollsspelare, såg potential i det övergivna slakthusområdet. Inspirerad av den urbana vingårdsrörelsen i Portland, Oregon, där han importerade vin, såg Kenneth möjligheten att introducera konceptet i Göteborg.

Tillsammans med kollegan Magnus Holmgren, utvecklades planen för en unik vindestination: en kombination av vingård, vinbar och restaurang. Wine Mechanics syftar till att erbjuda en djupare förståelse för vin genom att låta besökare uppleva hela processen, från druva till flaska.

Trots Göteborgs svala klimat har Wine Mechanics hittat en lösning genom att importera kvalitetsdruvor från Europas finaste vingårdar. Druvorna anländer till vingården inom 48 timmar från skörden, och där börjar den passionerade processen med krossning, pressning och jäsning.

Wine Mechanics står nu som en levande taverna, dedikerad till att producera hantverksmässigt vin av högsta kvalitet. I detta historiskt industriella område, där Sveriges första mikrobryggeri en gång fanns, erbjuder de en avslappnad och lärorik atmosfär fri från snobberi, och är ett stolt exempel på att exceptionellt vin kan produceras nästan var som helst.

Dela gärna:

Smakfullt Västerås

Hotel Plaza
Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås
Arrangör: