GOURMET

MAT

DRYCK

SMAKUPPLEVELSE

Mer än 20 år av kunskap och tradition får du hos bryggeriet Slottskällan

1997 öppnades tappen på Slottskällans bryggeri för första gången. Det som producerades då var en smakrik och hantverksmässigt producerad öl. Nu har det gått över 20 år sedan dess, men visionen är fortfarande densamma.

Slottskällan producerar öl med kärlek, i mindre serier, för att öl är så mycket mer än vad de stora bryggerierna tillverkar, enligt bryggeriet. Genom att hålla fast vid den visionen har de kunnat berika marknaden med ölstilar som porter, stout och veteöl, vilka tidigare var sällsynta i Sverige.

Mikrobryggeriernas framfart har ökat stadigt under de senaste åren, och Slottskällan har sedan starten upplevt en ökande konkurrens. Konsten att brygga öl på det hantverksmässiga sättet uppmärksammas och har vuxit i popularitet. Den här utvecklingen har naturligtvis gått hand i hand med ett ökande intresse för öl i allmänhet och specialöl i synnerhet. I och med en ökad konkurrens inspireras de till att ständigt jobba med sin produktutveckling, nytänkande blir en viktig aspekt för att kunna behålla sin plats på en tuffare marknad. 

De brinner även lite extra för, och är måna om att ligga i framkant när det gäller ekologisk öl. Hållbarhet ligger Slottskällan varmt om hjärtat, och det har blivit en nisch där man kan se en tydligt ökande efterfrågan. Här har de dessutom möjlighet att ta fram en smakrikare och mer intressant folköl än den som vanligtvis går att finna i dagligvaruhandeln.

Är du sugen på att smaka Slottskällans öl så finns den att avnjuta på restauranger och pubar, speciellt i området kring Uppsala och Västerås. Dessutom går den att köpa hos Systembolaget. I Uppsala finns så gott som hela deras sortiment i de lokala butikerna. Tack vare Systembolagets interna logistiklösning går det numera att beställa önskade varor hem till sin butik.

Dela gärna:

Smakfullt Västerås

Hotel Plaza
Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås

Partners

Hotel Plaza
Smaka på Västmanland
Vinsmart
Spin The Bottle