Mackmyra – unika upplevelser och innovativ whisky

Sedan 1999 i Kungsbäck strax utanför Gävle hittar du landets största tillverkare av svensk single malt whisky – Mackmyra. Dom gör svensk whisky med innovativ finish, mognad på 30 liters fat tillverkad i en av de modernaste destillerierna. Här i Mackmyra Whiskyby kan du gå guidade turer av både destilleriet och det väldoftande lagret där tusentals fat ligger och mognar. Allt bara ett stenkast från deras egen rökanläggning.

Mackmyra erbjuder unika upplevelser och innovativ whisky tillverkad i ett av de mest hållbara destillerierna i världen. Dom har whiskylager på flera ställen i Sverige och även utomlands i både Frankrike och Tyskland. Dessutom erbjuder dom whisky- och ginvprovningar på dessa platser. Besöker du Lofsdalen i Härjedalen, Fjärderholmarna i Stockholm, Hallsnäs i Göteborg, Smögen, Häckeberga slott i Skåne, Barge 166 i Paris eller Gut Basthorst i Hamburg har du möjlighet att njuta av Mackmyras whisky. Oavsett vilken av dessa fantastiska platser du besöker får du med hjälp av deras professionella provningsledare upptäcka Mackmyras whisky och vad som gör dem unika. Hur deras svenska hantverk skiljer sig från andra producenter och vad som händer när du låter whiskyn (eller gin) mogna i till exempel ett hjortronvinsmättat fat.

Besöker du Mackmyra Whiskyby i Gävle kan du dessutom njuta av god whiskyinspirerad mat med fokus på smakupplevelser. Hos Mackmyra Bar & Bistro serveras dagens lunch till vardags och á la carte till middag under helgen. I menyn kan du välja maträtter på utvalda smakkombinationer med grunden i det svenska och lokala köket. 

Utöver att tillverka innovativ whisky och erbjuda whiskyprovningar har Mackmyra gjort det möjligt för whiskyfantaster att vara fatägare och skapa sin alldeles egna whisky. I väntan på att din whisky mognar i något av whiskylagren i Sverige, Frankrike eller Tyskland sker härliga evenenemang och aktiviteter. Mackmyra ser nämligen till att fylla dessa år med roliga och intressanta event för fatägarna vilket skapar en fin gemenskap mellan Mackmyra och sina kunder. Det sägs att nästan hälften av upplevelsen som fatägae är just gemenskapen under lagringstiden. Är du en livsnjutare som gillar mat och dryck i alla dess former kommer du säkerligen få många whiskykompisar på de här eventen under åren.

Dela gärna:

Smakfullt Västerås

Hotel Plaza
Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås