Fiket i Färnebo ger dig gott kaffe, nybakat fikabröd och glada tankar

Vi är nog många som tycker att kaffe är en viktig del av våra liv, och just därför tycker Fiket i Färnebo att det ska serveras färskt. Om det så är en espresso, latte eller en vanlig kaffe så ska man kunna njuta av den ordentligt. Det egna kaffet på Fiket i Färnebo rostas lokalt i Sala på Törnlinds Kafferosteri där kvalitet och ursprung är i stort fokus. 

Genom att ha ett nära samarbete och en gemensam passion för kaffe så tar Fiket i Färnebo fram sina alldeles egna bönor som de både brygger själva och säljer till den som vill ta med sig en del av den goda smaken hem. Bryggkaffet består av bönor från Colombia som har en len smak med nyanser av blåbär och choklad. Utöver det så erbjuds espressobönor från Brasilien som passar utmärkt både som espresso och latte eller cappuccino.

Fokuset ligger på riktigt gott fikabröd med allt från beryktade bullar till härliga keylimepajer. Skulle någon vara lite hungrigare så serveras även lättare luncher i form av räkmackor, grillade mackor eller soppa.

Utöver utbudet på fiket så driver ägarna även Gelateri(v)an, sin egna lilla glassbil! Gelaton är tillverkad på lokal mjölk som hämtas direkt från Anderses gård i Hedåker, bara några kilometer från Västerfärnebo, med äkta smaker utan färgämnen eller aromer.

I den lilla glassbilen finns även en kaffemaskin där de med hjälp av Törnlinds kafferosteri i Sala har tagit fram sina egna espressobönor för att kunna servera grymt god latte, cappuccino, americanos och Björklunds ekologiska Te från Västerås. Dessutom finns läsk från Hantverksbryggeriet i Västerås och Färna odlingar i Skinnskatteberg. Gelateri(v)an är tillgänglig att hyra till kalas, bröllop, företagsevent eller liknande.

Dela gärna:

Smakfullt Västerås

Hotel Plaza
Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås