Slowfood och premiumdrycker i trolska Bergslagen

Mitt i det trolska Bergslagen, på en historisk plats från 1600-talet, hittar du Färna Herrgård och spa. Herrgården ligger i anslutning till ett vackert naturreservat och är omgiven av två rogivande sjöar. I närheten finns fantastisk natur att upptäcka längs vandringslederna som omsluter Färna.

Färna är en plats att njuta av, oavsett om du är här på en romantisk weekend, en avkopplande stund på spa, firande av någon du håller kär eller en konferens tillsammans med härliga kollegor.

Kontrasten mellan herrgårdsliv och skog, kristallkrona och trädgårdsland, är något många älskar. Här bjuds mat lagad på lokala råvaror och nära bönder. Här värnar man om de naturliga råvarorna som är grunden i all matlagning. Utöver nära bönder, finns den egna köksträdgården och bergslagens skogar. Restaurangen är KRAV-märkt, Slow Food-inspirerad och utvald av Chaine des Rotisseurs och White Guide.

Här finns även Färna Herrgårdsbod, en butik på 300 kvm med omsorgsfullt utvalda kläder och inredning. Ett stenkast från Herrgården ligger Ferna Forge Brewery. Sveriges trevligaste mikrobryggeri som producerar öl med en otrolig passion och de producerar även deras egna öl.

På markerna finner ni även Färna Odlingar som i dag har 50 000 vinbärsplantor och 20 000 rabarberplantor för sin produktion av alkoholfri premiumdryck. Här kan du verkligen uppleva kontrasten mellan de vackra herrgårdssalongerna och den jordnära bergslagsnaturen.

Dela gärna:

Smakfullt Västerås

Hotel Plaza
Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås