Bageri April - bröd för bra karma

På Vasagatan i Västerås hittar du Bageri April. Med öppen planlösning och full insyn i produktionen ligger fokus på att under hela dagarna baka bröd i den stora stenugnen. Utöver bröd finns semlor, smörgåsar, fikabröd och frukostbröd i sortimentet.

Bakom Bageri April står Kim Lund och Pär Martinsson. Kim är välmeriterad bagare som förutom att bära titeln ”årets bagare 2016”, har många år som medlem i bagarlandslaget och som coach för juniorbagarlandslaget bakom sig. Pär är från grunden kock som efter flera år av jobb i restaurangkök utomlands landat i Västerås.

Själva namnet April kommer från Latins ”aprilis” och betydelsen härstammar från att jorden öppnar sig och marken börjar att gro. Det tolkas genom att se vad som finns tillgängligt i närområdet och just för stunden och speglar sättet Kim och Pär arbetar och tänker.

Även fast målet inte är att certifiera sig så jobbar Bageri April i allra högsta grad med ekologiska råvaror från bönder och producenter som har samma värderingar som dem. Som de säger själva “vi jobbar för bra karma”.

Dela gärna:

Smakfullt Västerås

Hotel Plaza
Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås