GOURMET

MAT

DRYCK

SMAKUPPLEVELSE

Charktillverkning i 1800-talsmiljö hos Åsby Kött & Vilt i Hallstahammar

På den gamla 1800-talsgården i Hallstahammar hittar du Åsby Kött & Vilt, en charkuteributik med kunnig personal som alltid erbjuder färska produkter. Här kan du handla med personlig service och utan stress. 

All chark tillverkas av korvmästaren direkt i butiken och de flesta produkterna är fettsnåla, fria från gluten och mjölk. Från glasrutan längst in i butiken kan du se hur styckmästarna arbetar. Här styckas lamm, nöt, fläsk och vilt från närområdet, och du kan få köttet styckat precis som du vill ha det. 

Utöver köttcharken finns även en stor ostdisk med allt från traditionell herrgård och präst till vällagrade hårdostar samt krämig brie och mögelostar.

Köttet på Åsby Kött & Vilt kommer från uppfödare i Hallstahammar och butiken har ett eget korvmakeri. Det har gjort att butiken blivit en upplevelse för matglada och kvalitetsmedvetna kunder från hela mellansverige. Genom att alltid arbeta med lokalt uppfödda djur, eget styckeri och egen charktillverkning tas långa transporter och mellanhänder bort. Därför kan du som kund köpa kvalitetskött och chark med mindre miljöpåverkan, utan att betala mer.  

Åsby Kött & Vilt drivs av ägarna Håkan, Sussie, Uno och Carina. I butiken hittar du även styckmästare Peter och butiksbiträdena Sussie, Carina och Daniella. Alla kunniga och hjälpsamma för att tillgodose kundernas önskemål.

Dela gärna:

Smakfullt Västerås

Hotel Plaza
Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås