GOURMET

MAT

DRYCK

SMAKUPPLEVELSE

Agigator tar whiskyn mot framtiden!

Tänk om man istället för att ständigt titta bakåt vände blicken mot framtiden. På Agitator finns en övertygelse om att den bästa whiskyn ännu inte är skapad. Men de jobbar på det. Ambitionen är att ta whiskyn in i 2000-talet och tänka om, tänka nytt och tänka framåt.

I strävan efter produktkvalitet och viljan att förändra och utveckla blir valet av utrustning och sättet att utnyttja den essentiell. För om inte slutresultatet är en bra whisky, då är inte de andra ansträngningarna värda något. På Agitator används modern teknik och modernt kunnande, i kombination med nyfikenhet och förändringsvilja, för att utveckla framtiden whisky. 

Genom att utveckla, förbättra och experimentera fortsätter de den ständiga jakten på nya smakmästerverk. Det kan ibland innebära att gå ifrån de traditionella metoderna. Går det att göra smakpaletten mer utvecklad, varierad och komplex genom ”förbjudna” experiment med olika träslag i våra lagringsfat, så tvekar inte Agitator en sekund. Deras enda rättesnöre är smaken.

Här används en speciell process för vakuumdestillering, dubbel uppsättning pannor och ett fokus på energieffektivitet. Dessa komponenter, tillsammans med mycket långa jästider och en modern syn på fat och lagring, är de viktigaste förklaringarna till att Agitators whisky är så speciell.

Tillverkningsprocessen är dessutom utformad för att göra ett minimalt miljömässigt fotavtryck. Ett exempel är att all energi för destillering kommer från fjärrvärmenätet och de effektiva hetvattenpannor som används där. Hetvatten kommer in till processen, och efter att den mängd som krävs tagits ut returneras det fortfarande heta vattnet till nätet för att värma hem och kontor i Arboga.

Det är bara ett exempel på hur Agitator jobbar för att vara världens grönaste destilleri. Kom och träffa dem på mat- och dryckesmässan Smakfullt i Västerås!

Dela gärna:

Smakfullt Västerås

Hotel Plaza
Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås